Търсене на резултати

КАКВО СЕ КРИЕ ЗАД ПОЯВАТА НА ИНФЕКЦИИ НА ПИКОЧНИТЕ ПЪТИЩА (ИПП)?
ЗАЩО СЕКСЪТ МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ КЛЮЧОВ ФАКТОР ЗА ПОЯВАТА НА ПАРЕНЕ ПРИ ПИШКАНЕ?

Пишкането след секс е невероятно! Поне за предпазване от ИПП ...

Сигурно през цялото си детство са ви повтаряли „Не сядай на студено да не ти изстине дупето, моето момиче!“. Но студът няма много общо това. Научно изследване показва, повечето случаи на ИПП са свързани със секса и именно той е най-големият рисков фактор за предизвикване на проблеми в пикочните пътища.
Това ви развали деня, нали? А също и седмицата ... Но не се притеснявайте. Само едно бързо ходене до тоалетната и ще избегнете всички неприятни симптоми на ИПП като чувството за парене при пишкане и ходенето до тоалетната над 10 пъти на ден. Звучи твърде лесно, за да е вярно? Но наистина е така, мила моя. Самата истина.

Какво общо има сексът с ИПП?

Преди да се отървете от цялото си секси бельо и да отмените романтичните си срещи, нека изясним връзката между секса и ИПП. Както може би знаете, имаме бактерии, които живеят в дебелото черво, както и около неговия изход - ануса. Те са добре дошли там – като част от микрофлората на нашите черва. Но по време на секс, движенията напред-назад могат да доведат до пренос на някои от тези бактерии във входа на уретрата („тръбичката за пишкане“). А тези приятелчета-бактерии, които са добре дошли в ануса, не са толкова добре дошли в нашата уретра, откъдето могат да достигнат до пикочния мехур и да доведат до инфекции на пикочните пътища.
Така че принципно става въпрос за „правилната“ бактерия, която попада на „неправилното“ място.

Добре, ясно. Но какво общо има пишкането с това?

Сега, след като разбрахте, че бактериите от ануса не са добре дошли в пикочния мехур, е лесно да се обясни защо пишкането може да помогне. Някакви предположения? Лесно е. Точно както сексът поради механичните движения може да предизвиква придвижване на тези бактерии до уретрата, пишкането може механично да ги извади от там като ги отмие. Като неканени гости, които се опитват да се покатерят по тръба, но са отблъснати от струя вода. Пишкането работи доста ефикасно като първа отбранителна линия, но само когато тези неканени гости са все още на входа на тръбата в опит да се изкачат нагоре. Запомнете: трябва да е струя вода. Няколко капки няма да отблъснат тези неканени гости. Така че винаги се уверявайте, че сте хидратирани, за да може наистина да отмиете бактериите.

Какво да правя, ако вече усещам симптомите? Пишкането може ли да помогне?

Всъщност може. Защото пишкането отблъсква неканените гости, помните ли? Но ако вече усещате симптомите, това означава, че известно количество бактерии вече са се изкачили по тръбичката ви за пишкане. В тези случаи може да ви е необходима допълнителна помощ, за да отмиете бактериите. Това е моментът, в който може да използвате Urinal Akut®. Само 2 таблетки дневно могат да помогнат облекчаването на дискомфорта и чувството на парене при пишкане, а също така блокират бактериите и така помагат за изчистването им с потока на урината.
Лесно, а?
Съставът на Urinal Akut® е базиран на стандартизиран екстракт от американска червена боровинка с висока концентрация, която спомага за зравето на пикочните пътища.


върнете се на начало