Дайте име на своето влагалище!

Малко пиленце, котенце, стрида, градина от прасковени цветове. Бихте ли помислили някога, че всички тези думи означават едно и също? Да, отгатнахте правилно: всички те са прякори, използвани за влагалището в различни части на света. Но какво да правим, ако не желаем да наричаме влагалището си сирене тортиля, както правят в Салвадор?

1.jpg

 

Всичко друго, но не и котенце

Какъвто и да е изборът ви, едно нещо е сигурно: звучи странно да наричате влагалището си катеричка или котенце, дори ако това са най-популярните наименования, останали ви от училище. Мъжете, от друга страна, са късметлии. Пенис не е толкова официално, но все пак може да се използва. Какво ще кажете за член? Дори жените не се срамуват да го произнесат. И нека си го кажем, срещали сме мъже, които са наричали интимните си части с истински имена, и дори не сме им се смели.

Но какво стои зад всичко това? Не се страхуваме да произнесем на висок глас думата пенис, а споменаването на интимните части на жената ни кара да се изчервяваме. Отговорът е прост: ако нещо няма название, то не съществува. Не трябва да се занимаваме с него, не ни причинява проблеми и което е по-важно: не ни изкушава. За съжаление, темата за влагалището все още е табу в нашето общество. За него е забранено да се говори от векове, а отказването от старите навици не е лесно.

 

Объркани порно звезди

Но ние живеем в двадесет и първи век. Жените – поне в повечето държави – могат да шофират, имат право на глас и което е по-важно: могат да правят секс винаги и с когото пожелаят. Крайно време е да могат да говорят свободно за влагалището си. Разбира се, това няма да е лесно. Преди няколко години известен порно режисьор помоли последователите на блога си за съвет. Резултатите бяха катастрофални: въпреки че никой не подкрепи нецензурните прякори, не се появиха истински идеи за намиране на решение.  

Намирането на приемливо име би било голяма стъпка напред за женската сексуалност. Всички сексолози са съгласни, че започваме да приемаме собственото си тяло, когато наричаме всяка част от него с названието й.

„Не се страхувайте да наречете влагалището си както желаете, ще бъде освобождаващо“ – пише Джелто Дрент, един от най-известните холандски сексолози. „Не е вулва, нито интимна част и със сигурност не е „там долу“, тези изрази само затвърждават табуто“ – добавя специалистът в интервю. Въпреки това дори той не дава предложение за това как трябва да се нарича влагалището. „Може би трябва да попитате жените“ – казва той и точно това ще направим сега.

 

Съвет от специалиста!

Защо не разполагаме с добро название на влагалището? Специалистът ни смята, че нашият речник до голяма степен зависи от отношението ни към интимните ни части.

Прочетете го!!!

Блогър: Пет истории за влагалището, за които никога не говорим, въпреки че трябва.

Секс и вагинални инфекции

Секс и вагинални инфекции

Здравей момиче, знаеш ли, че оплаквания, подобни на бактериална и гъбична инфекция може да се получи и след ... по-интензивен секс?

Прочети повече
Мислите, че знаете всичко за вагиналното течение? Помислете отново!

Мислите, че знаете всичко за вагиналното течение? Помислете отново!

Може би ще се изненадате да разберете, че според проучване на марката Idelyn® две трети от жените в Централна и Източна Европа са се сблъсквали с вагинални инфекции поне веднъж в живота си[ 1].

 

Прочети повече
Гъбички дебнат в басейна?

Гъбички дебнат в басейна?

За жените, които се страхуват да се потопят в басейн ...

Прочети повече