Кралските особи също ги боли

...или един модерен прочит на максимата, че богатите също плачат

1.jpg

Няма начин да сте пропуснали сериала “Кралски особи”, който разказва за живота на модерно британско кралско семейство. Макар да живеят в лукс, да се къпят в шампанско и най-тежкият им фитнес да представлява балансираното ходене по палубата на яхтата, те също имат своите несгоди. Извън разкоша на кралските покои дори героинята на сексапилната Елизабет Хърли - ледената кралица Хелена - изпитва чувства и среща проблемите на простосмъртните. Така че, макар да са със синя кръв, нито принцовете, нито принцесите са застраховани от болката. Защото тя - болката - навестява всеки, когато и както си поиска - без да се интересува удобно ли е, с кого е, кой е и с какво се занимава.

 

Независимо колко е велика една жена, ако и тя, подобно на героините в интригуващия сериал, поддържа безразборни сексуални отношения, ще си има главоболия… или “другоболия”. Вероятността да я застигнат симптоми като парене при уриниране, щипене, остри болки ниско в коремната област и цялостен дискомфорт е много голяма. Циститът не прощава на никого - той няма нито класови, нито расови, нито икономически предпочитания. Ето защо от него е страдала всяка втора дама на планетата, а честите позиви за уриниране могат да провалят както обсъждането на детайли около Третата световна война на държавна кръгла маса, така и обсъждането на оня сладур от снощи с приятелка в кафенето. Режещата болка пък е способна да направи и най-добре обучената кандидат-принцеса да изглежда меко казано нелепо на снимките от последния международен фестивал.

 

Дори и едно време да се е смятало, че бактериалните инфекции са присъщи на нисшите класи в обществото, днес знаем, че това далеч не е така. Добре известната причина за инфекциите на уринарния тракт е E.coli, която нормално обитава не търговския център, а дебелото черво. Така че никой не е застрахован от възпалението, което тя може да причини, и неговите изключително неприятни последствия.

 

Ако и вие страдате от подобни оплаквания, вероятно циститът вече е в действие. И макар той да не се смята за тежко състояние, болката, която често го съпътства, е непоносима. И да, кралските особи могат да отменят всички свои ангажименти, вероятно могат да отложат и някоя война, но вие сте необикновени градски момичета и знаете, че не бива да спирате - да работите, да се забавлявате, да живеете. Много конспиративни теории твърдят, че и до днес коронованите се лекуват от магьосници, знахари, вълшебни лечители и тайни гадатели. Ние не знаем дали това е така, но пък ще ви издадем една тайна съставка, която, сигурни сме, те също биха искали да знаят - това е северноамериканската червена боровинка. Този специален сорт боровинка вирее само в Северна Америка и Канада и няма нищо общо с този, който сте виждали на щандовете у нас. Тя притежава доказаното свойството да блокира упоритата E.coli, като не й позволява да се закрепва за стените на пикочните пътища. По този начин възпрепятства нейното колонизиране и така бактерията бива лесно и естествено изхвърлена от уринарния тракт. За да се сдобиете с американска червена боровинка, не е необходимо да си купувате билет за презокеански полет - просто скокнете до близката аптека. Там ще потърсете Urinal Akut®, който е създаден именно на нейната основа и осигурява много висока концентрация, равняваща се на близо 900 г от плода в 1 дневна доза. Затова само две таблетки дневно дават бърз ефект още на първия ден.

По време на инфекцията E.coli инфектира тъканите на пикочния мехур и това води до киселинно pH на урината, което от своя страна активира рецепторите за болка и е причина да усещате силен дискомфорт, парене и щипене. Стандартният начин за реакция обикновено е прием на болкоуспокояващи. В голяма част от случаите те действат чрез притъпяване усещането за болка, а регулярната им употреба може да навреди на организма. Друг по-естествен метод е алкализирането на урината, което естестввено ще доведе до по-високо рН и намаляване симптомите на щипене и парене. Най-често прилаганият метод в такива случаи е приемът на цитрати. Такъв продукт с висока цитратна концентрация е Urinal® Express pH. Благодарение на богатото си съдържанието на калиев и натриев цитрат, както и екстрактите от бяла бреза и американска червена боровинка, той осигурява скоростно алкализиране на урината за балансирана рН среда в пикочния мехур.

И ако кралските особи не могат да припарят до аптеката, защото веднага ще бъдат щракнати от някоколко таблоида, вие нямате такъв проблем. Можете още сега да отидете до най-близката дрогерия и да се запасите с една опаковка Urinal Akut® за бърз ефект и Urinal® Express рН за скоростно алкализиране и така ще бъдете точно толкова подготвени за неприятностите, колкото и всяка друга принцеса. А пък и никога не знаете, кога ще срещнете вашия принц…

ВСЕКИ 20-ти човек страда от камъни в бъбреците. А ВИЕ?

ВСЕКИ 20-ти човек страда от камъни в бъбреците. А ВИЕ?

Изпитвали ли сте някога щипеща болка в пикочните пътища заради песъчинки? Болял ли ви е кръстът заради камъни в бъбреците? Лошата новина е, че ако сте имали такъв проблем веднъж, шансът за повторна поява е по-голям.
Добрата новина? – има шанс да избегнете повторна проява. Ще ви дадем няколко съвета, към които да се придържате и така да намалите значително риска от камъни в пикочните пътища. Но първо:
Прочети повече
От какво се плаши циститът

От какво се плаши циститът

Интервю с д-р Мажена Панова, завеждащ отделение "Патологична бременност", I АГ болница "Св. София".

Д-р Панова, вярно ли е разпространеното убеждение, че простудата е най-прекият път към цистита?

Прочети повече
Бъбреците на бременната жена работят за двама

Бъбреците на бременната жена работят за двама

Разговаряме с д-р Мажена Панова, завеждащ отделение "Патологична бременност", I АГ болница "Св. София". По принцип около 10% от жените страдат от цистит, а при бременност числото достига до 40-50%.

Прочети повече