Сексът и … циститът

Лято е. Хормоните бушуват и бактерии дебнат отвсякъде. И ако Кари Брадшоу сравнява мъжете с чорапи, то ние искаме да ти покажем как да имаш страстно лято без последствия. Надяваме се с мъже без чорапи.

1-(9).jpg

Често ние, момичетата, си мислим, че след готиния секс следва гушкане. Нали така показват по всички филми? Да, ама не. След готиния секс нерядко следват парене, режеща болка и често уриниране, причинени от ... цистит. А последното нещо, което той предизвиква, е необходимост от гушкане...

Няма начин да не си чувала следното от по-възрастните: „В природата има баланс.“ И колкото и досадно да е било поредното конско, в което са присъствали тези думи, да знаеш, че в тях има немалка доза истина. По някаква вселенска логика точно когато хормоните ни бушуват най-яростно и когато сме готови за сластни приключения с младежи от тип „гларус“ по морето, бактериите невидимо се размножават, заобикалят ни и дебнат всяка наша грешка.

И ако вече ти се струва, че удоволствията в живота си имат цена и по-добре да си стоиш вкъщи сама по джапанки, с купа пуканки и с поредния епизод на „Подли камериерки“, то съвсем не си права. Прочети следващите редове и ги запомни добре! След това си сложи онази секси рокля и гааааз към плажа!

 

#ЦиститътНеСеПредаваПоПоловПът

Един от най-важните въпроси, които трябва да уточним още в началото е: „Предава ли се циститът по полов път?“ Дишай и се забавлявай спокойно: отговорът е НЕ! Инфекциите на пикочните пътища може да се появяват основно заради секс, но причината няма да е в партньора, а в движенията, които позволяват на бактериите да се придвижат от задната част на интимната област към предната.

 

#ПрашкитеНамаляватЛибидото

Знаем, че онази прилепнала рокля стои добре само с готини прашки, но те съветваме горещо да избягваш този тип бельо, особено в топлите месеци. Първо и най-важно, защото, благодарение на тяхното естество, те предразполагат към по-лесно пренасяне на бактерии и инфекции. А кой има желание за секс, когато му пари и го сърби? И второ – повярвай ни, може да изглеждаш много секси с бикини или бразилианки (памучни за предпочитане), без това да ти причинява болезнени спазми в тяхната област.

 

#ПийВода

Освен, че има вълшебно влияние върху целулита и кожата, водата е „гонител“ и на инфекциите на пикочните пътища. Колкото повече вода пиеш, толкова по-често ще ходиш до тоалетната и ще изхвърляш от себе си бактериите и инфекциите. Хубавото на лятото е, че предлага и прекрасни плодове като динята, които също стимулират отделителната система. Независимо кой метод ще избереш, важно е да знаеш, че организмът ти има нужда да се пречиства, за да изглежда и да се чувства добре.

 

#ЕшерихияКоли

Сигурно това име ти звучи почти толкова мистично, колкото и героиня от латиноамерикански сериал, но всъщност науката вече знае почти всичко за тази бактерия. Циститът е инфекция на пикочните пътища и като всяка инфекция се причинява от бактерии (най-вече ешерихия коли), независимо от сезона навън.А както стана ясно бактериите могат да се предадат дори и по време на секс. Ето защо е много вероятно да се събудиш някоя лятна сутрин след една доооста гореща нощ с парене в интимната област. И ако не вземеш адекватни мерки, може да се стигне до силни болки и дори до кръв в урината. В такива случаи ние ти препоръчваме веднага след като усетиш парене и позиви за често уриниране, да си вземеш хубав топъл душ, да си полежиш завита и да изпиеш един Уринал Акут. Само две таблетки дневно дават бърз ефект още на първия ден.

 

#ВсичкоСеВръща

След като заедно с Уринал Акут сте изчистили ешерихия коли, е хубаво да знаеш, че, за разлика от мъжете за една нощ, паренето и честото уриниране имат навика да се завръщат. За съжаление, организмът ни не създава имунитет срещу тях и е важно да се пазим през цялата година. Ето защо те съветваме да пазиш в несесера една опаковка Уринал Акут, ако не целогодишно, то със сигурност през лятото. Продуктите от серията Уринал са създадени на основата на американската червена боровинка - плод, който има доказаното свойство да блокира бактерията ешерихия коли, като не й позволява да се прикрепя за стените на пикочните пътища. За да можеш да се движиш спокойно, да танцуваш освободено и да се наслаждаваш пълноценно на секса и... града. 

ВСЕКИ 20-ти човек страда от камъни в бъбреците. А ВИЕ?

ВСЕКИ 20-ти човек страда от камъни в бъбреците. А ВИЕ?

Изпитвали ли сте някога щипеща болка в пикочните пътища заради песъчинки? Болял ли ви е кръстът заради камъни в бъбреците? Лошата новина е, че ако сте имали такъв проблем веднъж, шансът за повторна поява е по-голям.
Добрата новина? – има шанс да избегнете повторна проява. Ще ви дадем няколко съвета, към които да се придържате и така да намалите значително риска от камъни в пикочните пътища. Но първо:
Прочети повече
От какво се плаши циститът

От какво се плаши циститът

Интервю с д-р Мажена Панова, завеждащ отделение "Патологична бременност", I АГ болница "Св. София".

Д-р Панова, вярно ли е разпространеното убеждение, че простудата е най-прекият път към цистита?

Прочети повече
Бъбреците на бременната жена работят за двама

Бъбреците на бременната жена работят за двама

Разговаряме с д-р Мажена Панова, завеждащ отделение "Патологична бременност", I АГ болница "Св. София". По принцип около 10% от жените страдат от цистит, а при бременност числото достига до 40-50%.

Прочети повече