Търсене на резултати

Четете сигналите, които бъбреците може би ви изпращат

Милиони хора по света живеят с бъбречни заболявания, за които повечето от тях дори не подозират. Как е възможно това?


Симптомите са толкова общи, че трудно се разпознават

 

Ето защо често разчитаме сигналите погрешно и ги приписваме на други заболявания. Освен това, за съжаление, много често хората със заболяване на бъбреците не усещат никакви симптоми до последния стадий на болестта или в по-добрия случай - докато не получат лоши резултати от лабораторни изследвания на кръвта или урината.

 

Да разгледаме основните заболявания на бъбреците и най-честите симптоми, свързани с тях

 

Камъни в бъбреците: болки в гърба, в корема или отстрани; усещане за парене и щипене при уриниране, неотложна нужда за уриниране, кръв в урината, мътна урина или урина с неприятен мирис, малко количество урина по едно и също време; гадене, повръщане, висока температура.

 

Бъбречна инфекция: висока температура, втрисане; болки в гърба, в корема, отстрани или в слабините; често уриниране, силни и повтарящи се позиви за уриниране, усещане за парене или болка при уриниране, гадене, повръщане.

 

ХБН (хронична бъбречна недостатъчност): малко количество урина, подуване на краката, глезените и стъпалата, необяснимо задъхване, прекомерна сънливост или умора, продължително гадене, обърканост, болка или тежест в гърдите

 

Това са много различни състояния с много различни причинители, симптоми и ниво на опасност, обикновено без връзка помежду си. От гореизброените симптоми можете да забележите колко трудно е да се разчетат сигналите, тъй като те са доста неспецифични.Въпреки това, златното правило, което можете да следвате, е да не пренебрегвате сигналите на вашето тяло и дори, да се консултирате с личния си лекар.

 

Полагайте профилактична грижа

 

Много е важно да продължите да наблюдавате тялото си за симптоми. Ако сте изложени на риск поради предишни проблеми с бъбреците или фамилна обремененост, високо кръвно налягане или диабет, е важно да се изследвате всяка година.

Дори и да не влизате в рисковата група, не се успокоявайте прекалено. Бъбреците имат нужда от вашите грижи – особено през летните и зимни месеци. През лятото обезводняването на организма, а през зимата – утежненият хранителен режим създават допълнителни предпоставки за образуване на песъчинки и камъни в тях, както и за възникването на други инфекции.

 

Победете вредните си навици

 

Знаете ли, че дори само ежедневните ви навици могат да изложат бъбреците на опасност или пък обратно - да ги направят по-силни? Заменете вредните навици с полезни още сега!

 

Вредни навици:

 

Полезни навици:

 

  • Прием на твърде много алкохол

>>> 

Пийте умерено и по-рядко алкохол

  • Тютюнопушене

>>> 

Разходете се в природата и подишайте чист въздух

  • Недостатъчен прием на вода

>>> 

Хидратирайте се добре

  • Пресоляване на храната

>>> 

Използвайте естествени подправки и билки

  • Прекомерен прием на захар

>>> 

Заменете захарта с мед

  • Консумация на полуфабрикати

>>> 

Приготвяйте или купувайте здравословна храна

  • Недостатъчен сън

>>> 

Почивайте когато тялото ви има нужда от това

  • Заседнал начин на живот

>>> 

Спортувайте

  • Неконтролирана употреба на медикаменти

>>> 

Приемайте повече натурални съставки или хранителни добавки

 

Още един съвет за здрави и чисти бъбреци

 

Едни от най-важните процеси, които поддържат бъбреците здрави и чисти са нормалното отделяне на урина, (което осигурява пречистването на организма от натрупани вредни вещества и токсини) и поддържане на бъбречните клетки и тъкани здрави. Има различни билки и вещества, които подпомагат тези процеси. Например:

-        Гръмотрън – билка, популярна с благотворното си влияние върху цялата отделителна система и най-вече върху отделителната функция на бъбреците.

-        Листа от маслина – те (както и гръмотрънът) помагат за естественото елиминиране на ненужни вещества и токсини.

-        Селен – (а също и листата от маслина) защитава клетките на организма и бъбреците от оксидативен стрес

Лесно можете да се снабдите с тези ценни съставки като използвате новия продукт от серията Urinal® - Urinal®Nefro. Всяка таблетка от него ви осигурява висока концентрация от тези полезни вещества. Освен това съдържа високо-концентриран екстракт от благотворната за уринарния тракт американска червена боровинка и е обогатен с витамин В2. Затова само 1 таблетка дневно е напълно достатъчна за да поддържа правилна функцията на бъбреците ви.

 

Сега вече знаете как да се грижите за бъбреците си, затова помнете:

Никога не е късно да замените вредните си навици с полезни.

Никога не е твърде рано да започнете да се грижите за бъбреците си.


върнете се на начало