Знаете ли как да се предпазите от цистит?

Има няколко основни правила, които ще ви помогнат да се предпазите от появата на цистит. Част от тях със сигурност знаете, но има и такива, за които не сте предполагали.

1-(2).jpg

Внимавайте с простудата! Всяка жена знае, че трябва да пази  кръста и краката си топли, защото простудата е една от основните причини за  цистит. Не подценявайте цистита – той може много бързо да се усложни и да  засегне бъбреците. В името на здравето, може да пренебрегнете модерните,  смъкнати под талията дрешки, както и да избягвате къпането в студеното море или  планински реки.

  • Приемайте достатъчно течности , за да осигурите нормална работа  на бъбреците и да избегнете концентриране на урината, което също е сигурна  предпоставка за цистит. Не забравяйте правилото: 8 чаши вода трябва да изпивате  за един ден. Приемът на достатъчно течности допринася за механично прочистване  на уринарния тракт от бактерии, а ако имате съмнения за цистит, то най-добрият  вариант е да разтворите в чашата с вода и едно саше Уринал Дринк – така със  сигурност елиминирате Ешерихия коли и не позволявате досадните бактерии да се  развият и причинят инфекция.
  • Не подценявайте личната хигиена, както и  обратното – прекаляването с интимната козметика също крие рискове от нарушаване  на нормалната флора на влагалището и поява на някой досаден причинител на  цистит. Препоръките тук са банални, но сигурни – правилно избърсване след  тоалетна и ежедневно измиване на гениталната област.
  • Циститът се появява и след по-интензивен сексуален  живот – няма  страшно, просто се опитайте да уринирате след секс – така механично се  изхвърлят навлезлите в уретрата бактерии и риска да се появи т. нар. Цистит на  медения месец е минимален.
  • Не допускайте запек! Циститът, както и запекът често  предпочитат жените – не забравяйте, че причинител номер 1 на цистита –  бактерията Ешерихия коли се намира в изобилие в нашите изпражнения! Не  позволявайте тази досадна бактерия да обсебва тялото ти и да причинява  главоболия.
  • Поддържайте здравето на пикочните пътища с Уринал  Акут. Ще го намерите в аптеките без рецепта.
Tags:
#Грижа
ВСЕКИ 20-ти човек страда от камъни в бъбреците. А ВИЕ?

ВСЕКИ 20-ти човек страда от камъни в бъбреците. А ВИЕ?

Изпитвали ли сте някога щипеща болка в пикочните пътища заради песъчинки? Болял ли ви е кръстът заради камъни в бъбреците? Лошата новина е, че ако сте имали такъв проблем веднъж, шансът за повторна поява е по-голям.
Добрата новина? – има шанс да избегнете повторна проява. Ще ви дадем няколко съвета, към които да се придържате и така да намалите значително риска от камъни в пикочните пътища. Но първо:
Прочети повече
От какво се плаши циститът

От какво се плаши циститът

Интервю с д-р Мажена Панова, завеждащ отделение "Патологична бременност", I АГ болница "Св. София".

Д-р Панова, вярно ли е разпространеното убеждение, че простудата е най-прекият път към цистита?

Прочети повече
Бъбреците на бременната жена работят за двама

Бъбреците на бременната жена работят за двама

Разговаряме с д-р Мажена Панова, завеждащ отделение "Патологична бременност", I АГ болница "Св. София". По принцип около 10% от жените страдат от цистит, а при бременност числото достига до 40-50%.

Прочети повече