Търсене на резултати

Кръвното налягане и здравето на бъбреците – най-добри приятели

Страдате ли от високо кръвно налягане? Със сигурност усещате, когато се e покачило и знаете как да го регулирате. Но дали знаете, че то е тясно свързано с вашите бъбреци? Ако отговорът е „не“, продължете да четете, защото ще научите доста важна информация по тази тема, която може да е ключова и за вашето здраве.

 


Кръвното налягане и бъбреците са най-добри приятели

 

Бъбреците регулират кръвното налягане чрез 2 механизма.

  • Индиректно, като преработват течностите в организма – това е регулиране в дългосрочен аспект.
  • Директно чрез производството на директни хормони (като ренин, ангиотензин) – това е регулиране в краткосрочен аспект.

 

Взаимозависимост между бъбреците и кръвното налягане

 

Бъбреците и кръвоносната ви система са взаимозависими помежду си. Ако имате високо кръвно налягане, е по-вероятно да имате заболяване на бъбреците, и ако имате бъбречно заболяване, е по-вероятно да имате високо кръвно налягане. Порочен кръг.

 

Високото кръвно налягане означава висок риск за състоянието на бъбреците ви

 

Бъбреците помагат за филтриране на отпадъците и ненужните вещества от кръвта чрез кръвоносните съдове. Когато кръвоносните съдове са увредени, до нефроните, които филтрират кръвта, не достигат кислород и хранителни вещества, необходими им за правилната им функция. Ето защо не след дълго, неконтролираното кръвно налягане може да стесни, отслаби или втвърди артериите около бъбреците. Какво означава това? Че увредените артерии просто няма да могат да доставят достатъчно кръв до бъбречната тъкан и ще нарушат бъбречната функция.

 

Токсините в съвременния свят

 

Съвременният свят е изпълнен с токсини, от които трябва да освобождаваме тялото си, за да го поддържаме здраво.Знаете ли колко синтетични вещества постъпват в тялото ни чрез храната, чрез заобикалящото ни замърсяване на околната среда или чрез постоянния стрес, с който се сблъскваме ежедневно. Бъбреците ви непрекъснато се борят с тях, като изхвърлят доставените токсини. Но за тази цел трябва да са винаги в добра форма.

 

Как можете да ги поддържате здрави?

 

Преди всичко трябва периодично да проверявате състоянието си при лекар, за да се уверите, че всичко е наред. Ако има нещо нередно и го откриете навреме, можете да предприемете правилни действия, за да избегнете усложнения.

 

Освен това, от време на време е добре да полагате допълнителна грижа за тях. Какво ви е нужно? Букет от билки и полезни вещества. Например:

  • Гръмотрън – билка, популярна с благотворното си влияние върху цялата отделителна система и най-вече върху отделителната функция на бъбреците.
  • Листа от маслина – те (както и гръмотрънът) подпомагат за естественото елиминиране на ненужни вещества и токсини.
  • Селен – (а също и листата от маслина) защитава клетките на организма и бъбреците от оксидативен стрес

Новият продукт от серията Urinal® - Urinal®Nefro във всяка таблетка ви осигурява висока контцентрация от тези полезни вещества. Освен това съдържа екстракт от благотворната за уринарния тракт американска червена боровинка и е обогатен с витамин В2. Затова само 1 таблетка дневно е напълно достатъчна за да поддържа правилна функцията на бъбреците ви.

Сега знаете, че трябва да поддържате едновременно нормално кръвно налягане и здрави бъбреците. Неразделни като най-добри приятели.


върнете се на начало